Tactiek van de Maand: Juni

Avatar TactiekIn onze rubriek Tactiek van de Maand presenteren wij op maandelijkse basis een goede tactiek voor Football Manager 2014, liefst gemaakt door één van onze eigen forumleden. Voor de maand juni hebben we gekozen voor een tactiek die gebruik maakt van het strikerless principe. Nom de Guerre is niet vies van een stukje zelfpromotie en promoot zijn Strikerless Sexy Football tactiek, die eveneens terug te vinden is op zijn weblog Strikerless.

Uitleg
Het idee van de tactiek is om een overwicht te krijgen op het middenveld, waardoor er netjes opgebouwd kan worden en de ploeg als een eenheid naar voren kan schuiven. Vaak zie je in wedstrijden terug dat de verdedigers van de tegenstander verder naar voren gaan spelen, waardoor er ruimte ontstaat tussen de verdedigingslinie en de doelman. Snelle spelers kunnen vanuit een positie aanvallend op het middenveld achter de verdediging komen en zo gebruik maken van steekpasses.

Ter illustratie van de speelstijl is onder aan dit artikel een youtubefilmpje toegevoegd.

Resultaten
Nom de Guerre speelt, zoals gebruikelijk, met Fortuna. Dit zijn een aantal van zijn resultaten.

Seizoen 1
Seizoen 2
Seizoen 3

Na de eerste drie seizoenen wist hij ook hele seizoenen ongeslagen te blijven, maar dit lag deels ook aan de sterrenselectie die hij heeft samengesteld.

Echter niet alleen bij Nom de Guerre blijkt de tactiek te werken, ook forumlid Robi wist in seizoen 1 met Liverpool ongeslagen te blijven. En hieronder vind je dan het beloofde filmpje ter illustratie van de speelstijl:

Wil je meer informatie over de tactiek, of wil je de tactiek graag downloaden? Klik dan hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *