Stephan El Shaarawy

Italië staat momenteel in de voetbalwereld een beetje bekend als een land waarin veel clubs verouderde selecties hebben. Spelers gaan langer en langer door en er komt weinig instroom van jeugdig Italiaans talent, volgens sommigen. Maar Italië heeft zeker wel talentjes in huis. Misschien wel het grootste talent van allemaal verdedigt momenteel de kleuren van AC Milan. Het gaat hier over Stephan El Shaarawy, een speler die niet alleen opvalt vanwege zijn kapsel, maar ook zeker door zijn voetbalkwaliteiten.

 

Stephan El Shaarawy werd op 27 oktober 1992 geboren in het Italiaanse Savona. Hij is een zoon van een Egyptische vader en een Italiaanse moeder, wat ook zijn weinig Italiaanse achternaam een beetje verklaart. Al snel werd duidelijk dat deze jongen wel een aardig balletje kon trappen. Op zijn dertiende kwam hij bij Serie A-club Genoa terecht, waar hij op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal maakte. Dit was in een uitwedstrijd tegen Chievo, waar hij tien minuten mee mocht spelen. Voor de rest is hij dat seizoen verder ook niet in actie gekomen voor Genoa, ondanks het feit dat hij wel regelmatig op de bank zat.

Zijn grote doorbraak kwam echter in het seizoen 2010-2011, toen hij was uitgeleend aan Padova, een club uit de Serie B. Hier kwam hij veel aan spelen toe en gaandeweg het seizoen ontwikkelde El Shaarawy zich tot een onmisbare schakel in dit team, waarmee hij zelfs de play-offs voor promotie haalde. Hierin verloor Padova echter van Novara, waardoor zij ook dit seizoen gewoon nog in de Serie B uitkomen. Stephan zelf hield echter veel meer over aan dit prachtseizoen, want eind juni 2011 tekende hij een contract bij landskampioen AC Milan.

Toen hij eenmaal bij AC Milan terecht was gekomen maakten meer mensen kennis met deze jonge aanvaller, want ook bij Milan heeft hij toch al wel wat wedstrijden gespeeld. In totaal heeft hij sinds zijn komst naar i Rossoneri negentien keer zijn opwachting mogen maken, voornamelijk door invalbeurten, en twee goals gemaakt. Een groot deel daarvan gebeurde echter pas later in het seizoen, want in de eerste seizoenshelft kwam hij nauwelijks aan spelen toe bij de Milanezen. Maar in overleg met zijn coach, de voorzitter en Stephan zelf is besloten dat hij gewoon bij Milan zou blijven spelen.

Dit was een kantelpunt in zijn seizoen, want nadat dit nieuws bekend werd gemaakt begon El Shaarawy bij Milan steeds belangrijker te worden. Hij geeft belangrijke assists, en pikt ook nog eens af en toe zijn doelpuntje mee. En ondanks dat hij nog steeds niet zo vaak speelt als hij zelf waarschijnlijk heeft gehoopt, lijkt bijna iedereen het er nu wel over eens dat deze El Shaarawy momenteel misschien wel het grootste talent van Italië is.

 

Standaardgegevens:

Naam: Stephan El Shaarawy
Nationaliteit: Italiaan
Positie: Aanvallende middenvelder, rechtsbuiten
Lengte: 178 cm
Gewicht: 72 kg
Huidige club: AC Milan
Vorige club: Genoa, Padova (huur)
Geboortedatum: 27-10 1992
Leeftijd: 18 jaar (aan het begin van een nieuwe game)

In FM
Ook in Football Manager kan El Shaarawy uitgroeien tot een grote speler. Voor iedere club zou hij een mooie aankoop zijn voor de toekomst. Aan het begin van het spel is hij misschien nog niet echt heel bijzonder, maar voor een achttienjarige is hij zeker niet slecht. Zo is zijn techniek al vrij goed te noemen en ook zijn creativiteit behoort tot zijn sterke punten. Verder heeft hij ook een aardige dribbel en een redelijke voorzet in huis, maar ook hier valt natuurlijk zeker nog op te trainen. Fysiek is er hier en daar zeker nog wel wat bij te spijkeren, omdat Stephan bijvoorbeeld qua kracht niet de allerbeste is. Dit is dus wel één van de zwakkere punten bij hem. Mocht je deze Italiaan willen halen, zal je nog wel even geduld moeten hebben. Aan het begin van een game zal Stephan namelijk niet zo snel willen komen, ook omdat hij natuurlijk pas net een contract heeft getekend bij AC Milan. Daarbij is de helft van zijn transferrechten nog in handen van Genoa, wat ook nog een extra obstakel is. Dus mocht je hem willen halen zul je in ieder geval nog even moeten wachten.

Stephan El Shaarawy aan het begin van het spel 

Stephan El Shaarawy op zijn top

De futurescreen is bepaald door het CA gelijk aan het PA te stellen en kan daardoor op enkele punten afwijken van zijn werkelijke futurescreen.

Geschreven met versie 12.2.2 zonder MU Data Update

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *