Road to Football Manager 2014 – De ingame editor

Ondanks dat de beta en de demo van Football Manager 2014 al gelanceerd zijn, komt SI vandaag toch nog met een blog met informatie over een nieuwe feature. Een nieuwe feature die tot nu toe nog niet beschikbaar is. Het gaat namelijk om de Ingame Editor ,die samen met de volledige versie van FM wordt gelanceerd.

Waar er al jaren een gewone editor was, zal er vanaf dit jaar ook een ingame editor zijn. Met behulp van deze editor kun ingame wijzigingen aanbrengen in je spel. Om deze ingame editor te gebruiken, moet je eenmalig € 4,49 betalen. Daarna kun je gebruik maken van deze ingame editor. De ingame editor werkt echter niet voor de FM Classic mode. SI geeft aan dat ze een ingame editor niet overeen vinden stemmen met de filosofie achter Classic mode. 

Zodra de Ingame Editor ingeschakeld is, zie je ingame een extra icoontje. Als je op het icoontje klikt, klapt een menu zich uit. In dat menu staan diverse opties om datgene wat je op dat moment op je scherm ziet aan te passen. Als je een speler aan het bekijken bent en dus op het icoontje klikt, krijg je verschillende mogelijkheden te zien om die speler aan te passen. Hetzelfde geldt voor stafleden en clubs. 

Als het om het aanpassen van spelers gaat, klik je op het icoontje nadat je het profiel van een speler opgezocht hebt. Na het klikken op ‘Start editing’ kun je bijna alle informatie van een speler aanpassen: Zijn (on)zichtbare eigenschappen, contractdetails, positie, favoriete acties, karakter, CA, PA… Als je wilt kun je dus een zeer slechte speler omtoveren tot de nieuwe Messi. Let wel op dat je bij het CA iets invult wat dicht bij het aanbevolen CA ligt, want anders veranderen de eigenschappen alsnog. 

Ook heb je de mogelijkheid om de leeftijd van een speler aan te passen. Mocht een speler bijna met pensioen gaan, ben je nu in staat om hem een aantal jaar jonger te maken, zodat hij wat langer mee gaat. Daarnaast kun je ook blessures genezen, schorsingen verwijderen en spelers weer blij maken. Al met al kan gezegd worden dat eigenlijk de gehele speler aangepast kan worden.

Er zijn soort gelijke opties beschikbaar voor het aanpassen van stafleden. Denk bijvoorbeeld aan voorkeuren voor bepaalde stafposities. Aangezien je eigen manager ook een staflid is, kun je ook jezelf aanpassen met behulp van de ingame editor. 

De ingame editor kan ook gebruikt worden om transfers door te voeren. Als je zou willen, zou je gerust een aantal topspelers aan je team toe kunnen voegen met behulp van de editor. Het enige wat je hoeft te doen, is naar het profiel van de speler te gaan. Vervolgens klik je op het icoontje van de ingame editor en vervolgens op ‘move to my club’ en de speler zit in je team. Mocht je een speler naar een ander team willen laten transfereren, dan is dat ook mogelijk met de optie ‘Move to other club’. 

Tot slot kun je ook de club aanpassen. Denk aan de reputatie van de club, de toeschouwersaantallen, het stadion, de trainingsfaciliteiten, de tactische voorkeuren en natuurlijk ook de financiën. Ook is mogelijk om je team een suikeroom en dus ook gigantisch transferbudget te geven. 

SI hoopt dat men door de ingame editor meer plezier krijgt in het spelletje. Loopt het een keer niet? Dan maak je je eigen spelers toch wat beter? Domineer je jaar in, jaar uit de competitie? Dan kun je daar ook wat aan doen met behulp van de ingame editor. Op die manier hoopt SI dat je je games langer vol kan houden en dat je er veel gemak van zal hebben. Mocht je toch nog een optie missen in de ingame editor, dan kun je dat hier melden. Misschien voegt SI die optie dan alsnog toe.

9 comments

    1. In het startscherm van het spel kun je ergens de steamshop openen (weet niet precies hoe het heet). Daar kun je hem kopen.

  1. Kun je ook de kleuren van de shirts aanpassen? Na een jaar of tien begint dat wel eens te storen dat je elk jaar hetzelfde uitshirt hebt in de match-engine.

      1. waar vind je de gewone gratis editor dan? in 2013 zat dit in het hoofdscherm van steam via games en dan op tools klikken kon je deze downloaden… helaas zag ik hem daar de laatste keer niet meer???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *