Op zoek naar talent in Duitsland

Er is momenteel een opvallende tendens gaande in Europa. Topclubs richten steeds meer en meer hun pijlen op jonge talenten uit de Bundesliga. Zo heel gek is dat niet, als je rekening houdt met de goede Europese prestaties van de Duitse ploegen. Nog niet zo heel lang geleden hebben twee Duitse knapen, Özil en Khedira, zelfs een topstransfer naar het buitenland versierd. Zij maken nu het mooie weer bij Real Madrid. Maar de bron van talent in Duitsland is nog lang niet uitgeput. Ben je benieuwd welke andere Duitsers aan de grote poort staan te kloppen? Managers United zette ze voor jullie op een rijtje!

 

 

Naam: Marc-André ter Stegen
Club: Borussia Mönchengladbach
Leeftijd: 19 jaar
Positie: Doelman
Waarde: €3.5M
Spelersfoto:

Andere informatie: Ter Stegen is zonder twijfel het grootste keeperstalent van Duitsland. Hij is momenteel eerste keeper bij Mönchengladbach op amper 19-jarige leeftijd. Wat vast staat, is dat deze jongen een mooie toekomst voor zich heeft. Het zal niet lang duren voor een Europese subtopper deze blonde knaap in het vizier krijgt dus talm niet te lang om hem te kopen.
Future screenshot:

Naam: Bernd Leno
Club: Vfb Stuttgart (uitgeleend aan Leverkusen)
Leeftijd: 19 jaar
Positie: Doelman
Waarde: €4.1M
Spelersfoto:

Andere informatie: Bernd Leno staat net zoals Ter Stegen gekend als een talentvolle doelman. Hij kon echter niet doorbreken bij zijn club Stuttgart en werd daarom uitgeleend aan Leverkusen. Ook Leno zal binnen enkele jaartjes horen tot een van de beste Duitse doelmannen. Het niveau van een Europese topploeg zal hij niet halen maar voor een topploeg in eigen land of een subtopper in het buitenland kan hij een heel nuttige kracht zijn.
Future screenshot:

Andere talentvolle doelmannen: Oliver Baumann, Ron-Robert Zieler

Naam: Stefan Bell
Club: Mainz (uitgeleend aan Frankfurt)
Leeftijd: 20 jaar
Positie: VC
Waarde: €2.2M
Spelersfoto:

Andere informatie: Jongens die bij de nationale jeugdploegen spelen, beschikken meestal over de nodige bagage talent. Dat is ook het geval bij Stefan Bell. Zijn jeugdige leeftijd heeft hem tot nu toe echter weerhouden van een basisplaats bij Mainz. Daarom vond men het beter hem ervaring op te laten doen bij tweedeklasser Frankfurt. Als Bell naar zijn beste vorm kan groeien, kan hij uitgroeien tot een van de beste verdedigers van Duitsland.
Future screenshot:

Naam: Stefan Reinartz
Club: Leverkusen
Leeftijd: 22 jaar
Positie: VC
Waarde: €3.9M
Spelersfoto:

Andere informatie: Reinartz is een van de weinige spelers die zijn talent al bevestigd heeft. Als jeugdproduct van Leverkusen maakte hij in 2009-2010 reeds zijn debuut en is ondertussen ook al uitgekomen voor de nationale ploeg. Hij staat bekend als een solide en voetballende verdediger, een type dat elke coach wel kan gebruiken in zijn team!
Future screenshot:

Andere talentvolle centrale verdedigers: Philipp Wollscheid, Willi Orban

Naam: Dennis Diekmeier
Club: Hamburg SV
Leeftijd: 21 jaar
Positie: VR/VVR
Waarde: €2.8M
Spelersfoto:

Andere informatie: Diekmeier is 21 jaar maar heeft al een heel mooi succesje geboekt. Hij maakte namelijk deel uit van het jeugdelftal dat in 2008 het EK in Tsjechië won. Deze prestatie leverde hem een transfer op van het tweede elftal van Werder Bremen naar Nürnberg. Daar eiste hij een basisplaats op en door zijn goede prestaties mocht hij opnieuw een trapje hoger, naar Hamburg SV. Mits de juiste begeleiding kan Diekmeier een certitude worden in ‘die Mannschaft’ van de komende jaren.
Future screenshot:

Naam: Matthias Zimmermann
Club: Borussia Mönchengladbach
Leeftijd: 19 jaar
Positie: VRL/VVR/VMC
Waarde: €2.3M
Spelersfoto:

Andere informatie: Zimmermann is een van de vele Duitse talentjes die bij Borussia Mönchengladbach speelt. Tot voor kort speelde hij nog voor Karlsruhe maar dankzij zijn kwaliteiten kon hij een transfer naar de Bündesliga versieren. De jonge verdediger kan uitgroeien tot een goede rechtsback. Een toptalent is hij niet maar hij zou zeker niet misstaan bij een subtopploeg in het buitenland. Ook is Zimmermann een erg polyvalente verdediger. Hij kan op zowat elke verdedigende positie uit de voeten, altijd handig om zo’n speler in je selectie te hebben.
Future screenshot:

Andere talentvolle rechtsbacks: Julian Koch, Manuel Schmiedebach

Naam: Nils Zander
Club: Schalke 04
Leeftijd: 18 jaar
Positie: VL/VVL
Waarde: €375K
Spelersfoto:

Andere informatie: Zander is geen onbekende voor de grote ploegen. Reeds op 16-jarige leeftijd werd hij door Manchester City weggeplukt uit de jeugd van Schalke 04. Nils kon echter niet aarden in Engeland en keerde terug naar zijn vertrouwde omgeving. Hij staat bekend als een snelle en technisch aangelegde linksback. Let wel op, in football manager kunnen de eigenschappen van Zander lichtjes variëren van game tot game.
Future screenshot:

Naam: Björn Kopplin
Club: VFL Bochum
Leeftijd: 22 jaar
Positie: VRL/VVRL
Waarde: €1.1M
Spelersfoto:

Andere informatie: Kopplin genoot zijn jeugdopleiding bij Bayern München. Daar werd hij echter te min bevonden en dus trok hij naar Bochum. Hier kon hij wel indruk maken. Kopplin staat bekend als een echte kuitenbijter. Hij is iemand die zich elke wedstrijd voor de volle 100% inzet. Ook zijn fysieke bevindt zich op een hoog niveau. Daarnaast is Kopplin perfect tweebenig en kan hij met zijn lange inworpen onrust zaaien in het strafschop gebied van de tegenstander. Een speler om in het oog te houden dus!
Future screenshot:

Andere talentvolle linksbacks: Bastian Oczipka, Max Dombrowka

Naam: Sven Bender
Club:  Borussia Dortmund
Leeftijd: 22 jaar
Positie: VMC
Waarde: €7M
Spelersfoto:

Andere informatie: Sven Bender, niet te verwarren met zijn tweelingbroer Lars die bij Leverkusen speelt, is waarschijnlijk een van de bekendere talenten uit het Duitse voetbal. Afgelopen seizoen had hij een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Borussia Dortmund. Met zijn tomeloze inzet en uitstekende fysieke en defensieve kwaliteiten kan hij uitgroeien tot een van de beste verdedigende middenvelders ter wereld. Bender zou zeker niet misstaan bij eender welke Europese topclub, al zal er wel een stevig prijskaartje aan vasthangen.
Future screenshot:

Naam: Philipp Bargfrede
Club: Werder Bremen
Leeftijd: 22 jaar
Positie: VMC, MR
Waarde: €3.1M
Spelersfoto:

Andere informatie: Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Bargfrede toch al 55 keer zijn opwachting voor het eerste elftal van Werder Bremen gemaakt. Hij geldt dus niet echt meer als een talent maar als een jonge voetballer. Zijn kwaliteiten liggen vooral in zijn werklust en zijn fysieke paraatheid, juist de eigenschappen die een goede verdedigende middenvelder nodig heeft.
Future screenshot:

Andere talentvolle verdedigende middenvelders: Tolga Cigerci, Johannes Geis

Naam: Ilkay Gündogan
Club: Borussia Dortmund
Leeftijd: 20 jaar
Positie: MC, AMC
Waarde: €7M
Spelersfoto:

Andere informatie: Gündogan is een van de vele jongens die recent een kans in het Duitse elftal zijn aangeboden door Joachim Löw. Deze uitnodiging is ook niet echt verwonderlijk aangezien Gündogan bij Nürnberg de pannen van het dak speelde. Deze prestaties leverden hem dit seizoen dan ook een transfer op naar Borussia Dortmund. ‘Die Schwarzgelben’ telden zo’n vier miljoen euro neer voor deze jonge Duitse spelverdeler en dat zal voor toekomstige potentiële kopers enkel verhogen.
Future screenshot:

Naam: Philipp Klement
Club: Nürnberg
Leeftijd: 18 jaar
Positie: VMC, AMC
Waarde: €1.5M
Spelersfoto: /
Andere informatie: Qua naam lijkt hij verdacht veel op de Belg Philippe Clement maar gelukkig zijn het twee totaal verschillende voetballers. Klement is een creatieve centrale middenvelder met heel wat potentieel. De Europese top is misschien te hoog gegrepen voor hem maar hij moet toch in staat zijn om mee te draaien aan de (sub)top in de eigen nationale competitie. Zijn technische kwaliteiten en zijn snelheid kunnen heel wat clubs wel gebruiken. Let wel op, in football manager kunnen de eigenschappen van Klement lichtjes variëren van game tot game.
Future screenshot:

Andere talentvolle centrale middenvelders: Edgar Prib, Kevin Pannewitz

Naam: Lewis Holtby
Club: Schalke 04
Leeftijd: 20 jaar
Positie: MC, AMC
Waarde: €8.25M
Spelersfoto:

Andere informatie: Lewis Holtby is een verhaal apart. Zijn vader was een Engels soldaat op missie in Duitsland waar hij een kind verwerkte: Lewis. Net zoals zijn vader is Lewis een supporter van Everton, zijn droom is dan ook om ooit voor deze club te mogen spelen. Hij heeft er alleszins toch de kwaliteiten voor om bij een club als Everton te spelen. Bij Schalke is hij de creatieve man die voor de openingen moet zorgen en dat doet hij met verve. Dat viel ook bondscoach Joachim Löw op waardoor Holtby al twee caps achter zijn naam heeft staan.
Future screenshot:

Naam: Levent Aycicek
Club: Werder Bremen
Leeftijd: 17 jaar
Positie: MC/AMRLC
Waarde: €1.1M
Spelersfoto:

Andere informatie: Aycicek, alhoewel hij geboren is in Duitsland, is net zoals Mesut Özil een speler van Turkse origine. En net als Özil fungeert Aycicek als nummer 10. Binnen enkele jaren zou Aycicek reeds bij de Europese top kunnen horen als hij zich goed ontwikkelt. Met zijn snelheid en zijn uitstekende technische kwaliteiten kan hij menig tegenstander uitschakelen om zo voor dreiging te zorgen. Wees echter gewaarschuwd, Bremen laat zijn nieuwe poulain niet graag vertrekken. Let wel op, in football manager kunnen de eigenschappen van Aycicek lichtjes variëren van game tot game.
Future screenshot:

Andere talentvolle aanvallende middenvelders: Sebastian Maier, Leonardo Bittencourt

Naam: André Schürrle
Club: Leverkusen
Leeftijd: 20 jaar
Positie: AML/S
Waarde: €8.5M
Spelersfoto:

Andere informatie: Schürrle maakte in 2010-2011 furore bij eersteklasser Mainz door vijftien doelpunten te scoren en dat op 19-jarige leeftijd. Deze prestatie ging enkele topclubs niet onopgemerkt voorbij en afgelopen zomer tekende hij een contract bij Bayer Leverkusen. Schürrle heeft ondertussen ook al elf interlands achter zijn naam staan waarin hij vijf keer scoorde, zeer indrukwekkende prestaties. Zijn sterkste troeven zijn ongetwijfeld zijn fysieke power en zijn tomeloze inzet. Schürrle speelt het liefst op links om vandaar naar binnen te snijden.
Future screenshot:

Naam: Kevin Volland
Club: Hoffenheim (uitgeleend aan 1860 München)
Leeftijd: 18 jaar
Positie: AMRL/S
Waarde: €3.4M
Spelersfoto:

Andere informatie: Kevin Volland begon zijn carrière bij 1860 München en versierde in 2010 een transfer naar eersteklasser Hoffenheim. Daar besloot men om hem ervaring op te laten doen en zodoende kwam Volland opnieuw bij 1860 München terecht. Met Volland heb je een polyvalente winger in huis. Zijn snelheid en zijn neus voor doelpunten maken van hem een goede buitenspeler die af en toe ook zijn doelpuntje kan meepikken.
Future screenshot:

Andere talentvolle linkerflankspelers: Eric Durm, Christian Clemens.

Naam: Patrick Herrmann
Club: Mönchengladbach
Leeftijd: 20 jaar
Positie: AMRL
Waarde: €2.4M
Spelersfoto:

Andere informatie: Herrmann is al zo’n twee jaar een vaste waarde in het elftal van Borussia Mönchengladbach. Dankzij zijn snelheid is hij een onmisbare pion op de rechterflank. Of Herrmann nog lang bij Gladbach blijft, staat ter discussie. Heel wat Europese subtoppers zouden al azen op deze snelle winger. Als jij Herrmann in je team wilt, zou ik dus niet te lang twijfelen en hem gewoon halen.
Future screenshot:

Naam: Timo Gebhart
Club: VFB Stuttgart
Leeftijd: 22 jaar
Positie: AMC/AMRL
Waarde: €4M
Spelersfoto:

Andere informatie: Ondanks dat Gebhart aan het begin van zijn carrière staat, heeft hij toch al 112 wedstrijden op professioneel niveau achter de rug, waarvan het merendeel voor zijn huidige club VFB Stuttgart. Gebhart is gekend omwille van zijn knappe acties en zijn intrinsieke snelheid. Gebhart heeft eigenlijk alles wat een goede flankspeler moet hebben: razendsnelle benen, een fantastische actie en een goede voorzet.
Future screenshot:

Andere talentvolle rechterflankspelers: Korbinian Vollmann, Moritz Leitner.

Naam: Julian Derstroff
Club: Kaiserslautern
Leeftijd: 19 jaar
Positie: AMC/S
Waarde: €1.1M
Spelersfoto: /
Andere informatie: De meeste Duitse spitsen staan nu niet meteen bekend om hun finesse en creativiteit. Wel, Julian Derstroff is daar een uitzondering op. Deze knaap van 19 is een spits die uitstekend kan voetballen. Hij kan zeen actie maken of een ploeggenoot in stelling brengen of hij kan gewoon zelf vanop 30 meter op doel trappen. Met deze jongen kan je echt enorm veel kanten op. Derstroff is kort gezegd een must have voor managers die naar een polyvalente spits op zoek zijn! Let wel op, in football manager kunnen de eigenschappen van Derstroff lichtjes variëren van game tot game.
Future screenshot:

Naam: Julian Schieber
Club: VFB Stuttgart
Leeftijd: 22 jaar
Positie: S
Waarde: €3.4M
Spelersfoto:

Andere informatie: Schieber lijkt qua kwaliteiten op Dirk Kuyt. Een hard werker met een geweldige fysiek maar technisch gebied minder verfijnd. Toch moet je Schieber niet onderschatten. Door zijn snelheid is hij nog altijd een te vrezen aanvaller die flink door kan jagen en verdedigers op de zenuwen kan werken. Niet elke spits is een killer pur sang, er moeten ook werkpaarden zijn. Heb jij zo’n werkpaard nodig? Koop Schieber dan maar!
Future screenshot:

Andere talentvolle spitsen: Peniel Mlapa, Lucas Albrecht

Uit deze lijst van Duitse talenten kunnen we zeker enkele besluiten trekken. Ten eerste valt het op dat erg veel spelers over een geweldige fysiek beschikken. Dat is ook zeker nodig om in een zware competitie als de Bündesliga te kunnen overleven maar dat rendeert ook op internationaal vlak. Is het toeval dat Duitsland erom gekend staat vlak voor tijd te scoren? Misschien, maar een meer logische uitleg zou zijn dat de Duitsers gedurende 90 minuten fysiek op een hoog niveau kunnen presteren.

Verder denk ik dat deze gids wel duidelijk heeft gemaakt dat er enorm veel talent schuilt bij onze Oosterburen. We hadden reeds op aangename wijze kennis gemaakt met jongens als Sami Khedira, Mesut Özil, Mario Götze, Toni Kroos, Marko Marin, Thomas Müller, Jerome Boateng en Mats Hummels (die daarom ook niet in deze gids zijn opgenomen) en nu hebben we nog een nieuwe laag talent ontdekt in de Germaanse bodem. Wie uit deze gids uiteindelijk zal doorbreken, wordt afwachten. Maar wetende dat de database van Sports Interactive een juweeltje is, zullen het er toch een heleboel zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *