NWA: Journeyman Challenge: Hardcore

We zien het steeds vaker gebeuren op het forum. Novellen over een carrière als ‘Journeyman’. Volgens de Engelse van Dale is de Journeyman ‘a worker who learns a skill and then works for another person’ of ‘a worker, performer, or athlete who is experienced and good but not excellent’. Zo’n definitie is echter niet wat wij als Football Managers aan een Journeyman toebedelen. Voor ons is de Journeyman misschien wel een nettere verwoording van een clubhopper. Een persoon die in zijn carrière veelvuldig van club wisselt en zodoende heel wat van de wereld kan zien. Het is daarom ook dat het een leuke thema vormt voor een novelle. Immers, het is altijd een uitdaging om bij een nieuwe club je voorgaande resultaten te evenaren of te verbeteren. Iets wat coma_303 al geruim een jaar aan ons laat zien. Hoog tijd voor een waardering.

Dat coma_303 over een fijne schrijfstijl beschikt is al enige tijd bekend. Met gidsen en novellen, deze man verzet veel werk op het forum. Ook wat betreft de huidige novelle is te zien dat er al erg veel tijd en werk in zit verscholen. Met de start van een vijfde hoofdstuk kun je al veel in zijn novelle gemist hebben. Wat is het echter een genot om dat terug te mogen lezen. Even leek het erop alsof deze novelle in het archief van de Novellenbundel zou belanden, maar net voor de afgelopen kerstdagen besloot coma_303 de draad weer op te pakken. Al snel bleek dat hij zijn eerdere volgers nog niet kwijt was geraakt.

coma_303 weet je ontzettend sterk mee te nemen in zijn verhaal. Natuurlijk, het gaat alleen over resultaten met een club uit Verweggistan. Echter is het juist daarom zo’n knappe prestatie de lezers te blijven boeien met zijn updates. Ergens in het derde hoofdstuk besloot coma_303 om minder grafische updates te maken en juist voor een meer novellistische aanpak te kiezen. Een keuze die hem zeker geen windeieren heeft gelegd. Het tekstuele gedeelte was altijd al coma_303 zijn beste kant, maar door deze keuze is dat wellicht nog meer tot bloei gekomen. Zijn inmiddels 13-pagina tellend verhaal behoort tot de ervaren krachten van de novellenbundel. Een bevinding dat heeft geholpen in het laten verkiezen tot winnaar van de NWA.

Geïnteresseerd in de novelle van coma_303? Lees dan hier alle hoofdstukken terug: Journeyman Challenge: Hardcore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *