Novelle van het Jaar 2013

nvhjkopie

Novelle van het Jaar 2013

Ondertussen is Football Manager 2014 al volledig beschikbaar en gezien de grote bedrijvigheid in die sectie zullen velen onder jullie die ook al in het bezit hebben. Toch kijken we nog eens terug naar de topnovelles van vorig seizoen met als bedoeling één de ultieme titel van Novelle van het Jaar te geven. Net als vorig jaar was redelijke unanimiteit te herkennen in de stemmen.

Voor de bronzen medaille komen we weer in kosten want maar liefst 5 novelles kregen één stem. Onze eigen jaccopsv was weer van de partij met een sign-up, De BeNeLiga. Die werd van begin tot einde mooi onderhouden en daarmee kon hij weer op veel appreciatie rekenen.
Lazy is ook een vaste gast in het In de Schijnwerpers topic en in zijn gekende stijl start hij in “Veni – Vidi – Vici” met een reeks vooropgestelde doelstellingen die hij wil bereiken en clubs waar hij dat wenst te realiseren.
Messidonna kan dan weer rekenen op een diehard-fan want hoewel zijn novelle “Het onmogelijke is nog nooit gebeurd” de kortste was (slechts 9 pagina’s), werd hij toch naar voor geschoven. Daar zal zijn bijzonder sterke verhaal wel voor iets tussen zitten.
Matthijs. wil dan weer af van zijn gekend stramien en kiest voor “Een keer iets… Anders!” Geen vaste job bij een goed uitgezochte club maar als werkloze zondagsamateur de weg naar boven trachten te bewandelen.
Ook Mav wou zich wel eens laten leiden door iemand anders… namelijk zijn lezers! Zij mogen een club voordragen en de eerstgenoemde club nam hij onder zijn hoede. Zo stond hij in zijn “Whatever you want!” aan het roer bij bijzonder kleine clubs maar evenzeer bij subtoppers.

Wat gezegd over de runner-up… Geloof het of niet maar dat is exact dezelfde novellist en novelle als vorig jaar. Jawel, Scoiattolo startte in november 2010 een novelle en tot op heden is zijn novelle “A Blue Sky with Black Stars” nog lopende. In zijn duobaan met Coventry en Ghana is de excentrieke en eigenzinnige Senne Rossi bijzonder succesvol. Dit alles komen we te weten dankzij goedgeschreven teksten, duidelijke en overzichtelijke layouts en zo nu en dan een creatief effect.

Dé absolute winnaar is allerminst een verrassing want hij was de gedoodverfde kandidaat voor de titel van Novelle van het Jaar 2013. Yves haalde zijn inspiratie voor de titel bij Rob Vanoudenhoven die ook zijn 12 werken presenteerde op tv en zo een gevierd televisiemaker werd.
De 12 werken van Yves zijn opgedeeld in 4 modules van 3 uitdagingen. Module 1 – België werd al afgerond, de laatste uitdaging van Module Europa is ingezet. Novellelezend Vlaanderen en Nederland hopen alvast dat Module Wereld en de Module Rules & Regulations straks gewoon verder gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *