Lorenzo Crisetig

Italië, een voetballand bij uitstek, heeft weer een nieuwe opkomende ster. Het gaat om de pas achttienjarige Lorenzo Crisetig. Deze jeugdspeler van Inter stormt door de jeugdelftallen van Italië heen en zit inmiddels vaak bij de wedstrijdselectie van het eerste van Inter. Een aardige ontwikkeling voor een speler van zijn leeftijd, maar wie is deze jonge Italiaan? Tijd om dat uit te gaan zoeken.

 

Lorenzo Crisetig werd geboren in de winter van 1993, om precies te zijn op 20 januari, in het plaatsje Cividale del Friuli. Dit historische plaatsje ligt dichtbij de grote stad Udine en de Sloveense grens en dateert uit de Romeinse tijd. In dit historische plaatsje begon Crisetig in 2001 met voetballen bij de lokale club Audace San Leonardo. Hier was hij maar een seizoen actief, voordat hij verhuisde naar de club Donatello uit de grotere stad Udine. Hier speelde hij tot hij op zijn veertiende werd opgehaald door Inter Milaan, dat in hem een groot talent zag. Bij Inter kwam hij in het -15 elftal terecht en schoof hij een jaar later door naar het -17 team. In zijn tweede jaar bij Inter begon hij ook uit te komen voor de Italiaanse jeugdteams. Eerst voor Italië onder zestien, maar al snel werd hij als een van de jongste spelers opgenomen in de selectie van Italië onder zeventien.

In de voorbereiding op het seizoen 2009-2010 maakte Crisetig zijn debuut voor het eerste elftal van Inter in een oefenwedstrijd tegen Bahrein. Hij kwam tien minuten voor tijd in het veld voor Muntari. Hij schoof in dit seizoen zowel bij Inter als bij de Italiaanse jeugdploegen weer een team door, waardoor hij bij Inter nu speelde voor het -20 team en bij Italië voor het -19 elftal. Later in het seizoen werd hij ook voor het eerst opgenomen in de wedstrijdselectie van het eerste van Inter voor een competitiewedstrijd, maar hij mocht uiteindelijk zijn debuut nog niet maken.

Op elf augustus 2010 zette Crisetig een record op zijn naam door als jongste speler ooit uit te komen voor Italië onder 21. Hij was op die dag namelijk nog maar 17 jaar oud. Bij Inter kwam hij in het nieuwe seizoen echter weer niet verder dan wat vriendschappelijke wedstrijden en reservebeurten, nog steeds geen debuut voor het eerste in een officieel duel.

Dit seizoen zit Crisetig steeds dichter bij een plekje in het eerste elftal. Hij heeft zijn debuut in de competitie nog niet gemaakt, maar in de Champions League mocht hij al vlak voor tijd zijn debuut maken voor het eerste van Inter in de wedstrijd tegen CSKA Moskou. Verder won hij met het jeugdelftal de NextGen series voor spelers onder negentien door in de finale Ajax te verslaan na penalty’s. Hij was de gevierde man vanwege het binnenschieten van de beslissende penalty. De NextGen series is de grootste prijs die Crisetig tot nu toe op zijn naam heeft kunnen zetten, maar als we de verhalen moeten geloven gaan we nog wel meer horen van dit Italiaanse talent.


Foto gemaakt door Steindy
Standaardgegevens
Naam: Lorenzo Crisetig
Nationaliteit: Italiaan
Positie: Verdedigende middenvelder
Lengte: 1.87 m
Gewicht: 75 kg
Huidige club: Inter Milaan (Parma is mede-eigenaar)
Vorige club(s): Audace San Leonardo, Donatello
Geboortedatum: 20-1-1993
Leeftijd: 18 jaar (bij het starten van een nieuwe game)
Geboorteplaats: Cividale del Friuli
Interlands: verschillende jeugdinterlands, waarvan drie voor Italië onder 21

In FM
In Football manager is Lorenzo Crisetig een zeer allround verdedigende middenvelder, die met wat training op bijna elke plaats op het veld zou kunnen spelen. Hij is aan het begin van het spel mentaal al zeer sterk ontwikkeld, zeker voor een speler van pas 18 jaar oud. Zijn mentale capaciteiten zullen ook gedurende zijn gehele carrière zijn sterke punten blijven. Hij is daardoor zeer geschikt voor de positie waar hij het liefste speelt, namelijk verdedigende middenvelder, waar hij zich vast kan bijten in een tegenstander en deze uit de wedstrijd kan spelen. Crisetig is een van de -9 talenten, wat betekent dat hij een variabel PA heeft van tussen de 150 en 180. Hierdoor zal je hem altijd even moeten scouten voordat je hem aantrekt, zeker bij een topclub, om te zien of hij een wereldtopper of gewoon een bruikbare speler wordt. Om hem over te nemen aan het begin van het spel zul je zowel Inter als Parma moeten overtuigen, aangezien Parma mede-eigenaar is van Crisetig. Een bod bij beide clubs van zo’n 700.000 euro zou normaal gesproken genoeg moeten zijn om hem los te weken.

Crisetig aan het begin van het spel

Crisetig op zijn top uitgaande van een PA van 165

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *