Lars Bender

Achter het ongenaakbare Dortmund van vorig jaar eindigt Leverkusen op een knappe tweede plek. Een plek die recht geeft op Champions League voetbal. Een nette prestatie, mede omdat Leverkusen nog nooit kampioen wist te worden. Ondanks dat de Duitse club veel sterren in haar selectie herbergt, is het juist een erg jong iemand die wist te imponeren. Op het middenveld is het Lars Bender die dient als stofzuiger. Door zijn ontzettend harde werk weten de spelers voor hem uit te blinken. Met deze jongen heeft Leverkusen eindelijk weer een groeibriljant in haar gelederen. Benieuwd naar deze speler? Lees dan snel verder.

 
Als Lars zijn eerste stappen op de aarde zet, is dat in een klein plaatsje in het uiterste zuiden van Duitsland. Deze plaats ligt echter in een regio die een en al voetbal ademt. Het is namelijk München dat op fietsafstand ligt van het ouderlijke huis van Lars. Het is dan ook geen wonder dat de jonge Duitser meteen wilt gaan voetballen. Samen met zijn tweelingbroer schrijven zij zich in bij een kleine amateurvereniging. Al snel wordt duidelijk dat de beide broertjes een redelijk bal kunnen trappen en via SPVGG Unterhaching gaan ze naar 1860 München. Bij het kleine broertje van Bayern herkennen ze het talent van Lars onmiddellijk.

Het is dan ook geen wonder dat de jonge Duitser de gehele jeugd van deze club doorloopt om op achttien jarige leeftijd zijn debuut te maken voor de hoofdmacht. Waar hij aanvankelijk het seizoen nog in het tweede moest beginnen, werd hij halverwege bij het eerste gehaald. In de dertien wedstrijd dat hij mee mocht doen, maakte hij meteen indruk. Hij werd voor Marko Marin en zijn broer Sven dan ook gekozen tot talent van het jaar. Een prestatie om trots op te zijn.


Foto by Football 365

Na nog eens twee succesvolle jaren bij 1860 München durfde Leverkusen de gok wel te nemen met dit fantastisch talent. Voor 2,5 miljoen euro mocht Leverkusen gaan genieten van de diensten van de controleur. Een aardig bedrag voor een pas twintig jarige jongen. Hij liet zich echter niet afschrikken door de prijskaart die nu om zijn nek hing, maar hij ging door met waar hij al jaren goed in was. In het eerste seizoen bij Leverkusen speelde Lars regelmatig voor de Duitse ploeg, maar ondanks dat haalden zij Michael Ballack terug. Een concurrent voor Bender op het middenveld erbij. Ondanks de grote naam die nu binnen gehaald was, liet Lars zich niet uit het veld slaan. Hij besefte zich dat alleen door hard werken hij zeker was van speelminuten. Dat harde werken betaalde zich uiteindelijk uit, want Ballack kreeg steeds minder minuten, terwijl de minuten van de jongeling alleen maar toenamen.

Uiteindelijk werd dit harde werken helemaal beloond door Joachim Low. Het goede spel was namelijk ook opgevallen bij de bondscoach van onze oosterburen. Tegen Polen mocht hij zijn eerste minuten maken voor Die Mannshaft. Voor iedere Duitse voetballer is dit natuurlijke de ultieme droom. Een droom die werkelijkheid is geworden voor Lars Bender. Na die wedstrijd is hij namelijk steevast onderdeel van de selectie.

Naam: Lars Bender
Geboortedatum: 27 april 1898
Leeftijd: 22 jaar
Geboorteplaats: Rosenheim
Nationaliteit: Duits
Positie: Centrale Middenvelder
Lengte: 1.83
Gewicht: 76 kg
Huidige club: Bayer Leverkusen
Vorige clubs: SPVGG Unterhaching, 1860 München
Interlands: Vier interlands, geen doelpunten

In Football Manager
In Football Manager is Lars niet een van de grootste talenten als je alleen kijkt naar potentie. Deze speler kan echter op jonge leeftijd al zo veel en hij is met zijn doorzettingsvermogen en inzet van onschatbare waarde voor elk elftal. De sterke punten van deze speler zijn dat hij de ideale controleur op het middenveld is. Met een goede techniek en een fantastisch verdedigend deel is hij ijzersterk in de omschakeling. Veel van de aanvallen zullen beginnen bij deze speler. Ook zijn fysieke eigenschappen laten hem niet in de steek, waardoor hij echt een beer op het middenveld zal zijn. Het enige minpunt aan deze speler is dat hij misschien iets te lief kan zijn. Maar als dat alles is, dan is hij elke prijs meer dan waard. De vijf miljoen die er dan ook door Leverkusen gevraagd gaat worden is een schijntje. Ook zijn loon van iets meer dan 20.000 euro per week moet geen onoverkomelijk obstakel zijn. Lars is klaar voor de top! Breng jij hem daar?

Lars Bender in 2011
Lars Bender op zijn top
Deze futurescreen is gemaakt door zijn CA en zijn PA aan elkaar gelijk te maken. En kan afwijken van zijn ontwikkeling in andere games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *