Engeland

 Engeland, het voetballand dat eigenlijk geen introductie nodig heeft. Het land waar de sport voetbal volgens velen haar oorsprong vond. Het nationale elftal van het land is het oudste ter wereld, samen met dat van Schotland. Samen speelden zij de eerste interland ooit, ruim honderd jaar geleden in 1872. Omdat de Engelsen gezien worden als de auteurs van het voetbal, zou je ook verwachten dat de Engelsen uitblinken op EK’s en WK’s. Fout, in zestig jaar tijd werd slechts één WK gewonnen. Een EK wonnen de Engelsen nog nooit, kan jij daar in 2012 verandering in brengen?

 

Sterkte van het land
Zoals al in de inleiding beschreven is, is de erelijst van het Engelse nationale elftal nog niet zo lang. En dat ondanks een selectie om 'u' tegen te zeggen. Maar ook grootheden als Bobby Moore, Sir Bobby Charlton en David Beckham konden Engeland niet meer dan dat ene wereldkampioenschap bezorgen. En dat terwijl voetbal enorm leeft in Engeland. Het WK-bid van de Engelsen voor het WK in 2018 getuigt daar wel van, het land had ruim twee en een half miljard euro over alleen al voor de nieuwbouw en verbouw van stadions. Op de dag van de toewijzing van het WK 2018 stonden de pleinen in Engeland vol met mensen die hunkerden naar een WK in hun land. Dat het Engelse bid de minste stemmen kreeg was dan ook een fikse aderlating.

Historie
Op de eerste drie wereldkampioenschappen was het Engelse voetbalelftal niet van de partij. In 1928 verliet de Engelse bond namelijk de FIFA, om vervolgens pas terug te keren in 1946. Zo kwam het dat Engeland pas in 1950 haar eerste WK speelde, waarop het al in de eerste ronde uitgeschakeld werd door de Verenigde Staten. In de jaren ’70 kende het land haar hoogtijdagen, met de winst van het wereldkampioenschap in 1966 als kers op de taart. Ook werden de kwartfinales van het WK (1962, 1970) en de halve finales van het EK (1968) behaald.

Daarna kende het Engelse voetbal een vormdip. Van 1970 tot en met 1978 kwalificeerde het team zich niet voor een EK noch WK. Tot en met nu werd de wereldtitel van 1966 niet geprolongeerd, en ook een Europees Kampioenschap werd niet gewonnen. Zelfs een finale werd nooit meer gehaald door de Engelsen. De beste prestaties sindsdien zijn misschien wel de vierde plaats op het WK 1990, en het behalen van de halve finale van het EK 1996. Voetbalminnend Engeland hunkert dus naar succes op het komende EK in 2012, ook omdat het revanche wilt nemen voor vier jaar geleden. Toen wist het zich niet te kwalificeren voor het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland.

Verwachtingen van de bond
Ondanks het feit dat Engeland er vier jaar geleden dus niet bij was, eist de voetbalbond wel gewoon dat je je gemakkelijk plaatst voor het EK in 2012. Veel meer eisen heeft de bond nog niet. Met het spelersmateriaal dat je tot je beschikking hebt moet je in staat zijn die doelstelling te halen. Als je je eenmaal geplaatst hebt voor het eindtoernooi, maakt de bond de verwachtingen voor op het EK bekend. Er wordt van je verwacht dat je minimaal de kwartfinale haalt. Eerdere uitschakeling is in hun ogen onacceptabel, wordt er nog bijgezegd. De kwartfinale bereiken is overigens wel te doen, met spelers als Wayne Rooney, Joe Cole, en John Terry in de gelederen. Zeker omdat je dan al in het jaar 2012 zit, en deze spelers dan nóg beter zullen zijn dan nu.

Stadion
Engeland werkt al haar interlands af in het Wembley Stadium. Het immense stadion is speciaal gebouwd voor het Engelse voetbalelftal. Ook worden de Engelse bekerfinales in dit stadion afgewerkt. In 1923 werd het oorspronkelijke stadion geopend, dat toen nog het Empire Stadium heette. In 2000 werd het stadion gesloten voor een verbouwing die maar liefst zeven jaar zou duren. Na de verbouwing telde het stadion in totaal 90.000 zitplaatsen, waarmee het het grootste stadion in Europa is dat overdekt kan worden. In het stadion werden ook finales van de Europacup I (zes maal, Europacup II (een maal) en Champions League (een maal) afgewerkt. Tevens gaven enkele grote artiesten er concerten, denk bijvoorbeeld aan een Michael Jackson, Bon Jovi of George Michael.

 


Foto door agg_yy

Elftal-/Selectieanalyse
Qua doelmannen zit je voorlopig wel goed. Met Joe Hart heb je namelijk een jonge keeper, die nu al goed genoeg is voor het nationale elftal. De 23-jarige keeper kan nog een hele tijd mee, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ben Foster is een goede tweede keus, de goalie van Birmingham doet maar weinig onder voor Hart. En dan heb je nog twee ervaren keepers die je kunt oproepen voor de positie van derde doelman. Robert Green van West Ham United en Paul Robinson van Blackburn Rovers. Ze zijn ongeveer even goed, en bij beide kies je voor een stukje zekerheid als je ze inbrengt. Met al hun ervaring zullen ze niet snel blunderen.

De keuze voor de rechtsback zou misschien wel lastig kunnen worden. Als je graag werkt met jong talent, zou je Liverpool-back Glen Johnson op kunnen stellen. Als je liever voor ervaring en dus zekerheid gaat, kun je een van de routiniers opstellen: Carragher of Neville. Als linksback is Ashley Cole de beste keuze, de speler van Chelsea steekt met kop en schouders boven de rest uit. Lescott, Warnock en Bridge kunnen allen dienen als back-up. Krap zit je dus zeker niet wat betreft linksbacks. Centraal in de verdediging barst het van de kwaliteit, je hebt enkele wereldtoppers tot je beschikking op die positie. John Terry bijvoorbeeld, een van de sterspeler bij Chelsea. Naast John kun je Rio Ferdinand opstellen, ook de Manchester United-speler is een speler die barst van de kwaliteit. Ledley King (Tottenham) en Wes Brown (Manchester United) zijn waardige back-ups.

Als je met een verdedigende middenvelder wenst te spelen is Owen Hargreaves van Manchester United een beste optie. Ook zijn teamgenoot Michael Carrick is geschikt om op die positie te spelen. Ook op de andere posities op het middenveld heb je genoeg keuze. Frank Lampard bijvoorbeeld, ondanks het feit dat hij al 32 is kan hij nog van heel veel waarde zijn. Datzelfde geldt voor Liverpool-speler Steven Gerrard. Naast die blokken ervaring heb je ook nog enkele jonge talenten tot je beschikking, zoals Aaron Lennon, Theo Walcott, Adam Johnson, Jack Wilshere en James Milner. En dan hebben we het nog niet eens gehad over mannen als Joe Cole, Ashley Young, Gareth Barry en Jermaine Jenas. Mocht je aan deze waslijst aan spelers nóg niet genoeg hebben, zijn er nog enkele vedettes die je eventueel zou kunnen verleiden tot een comeback. David Beckham bijvoorbeeld.


Foto door wonker

Ook de spitsen die je tot je beschikking hebt zijn van grote klasse. Misschien wel een van de beste voetballers ter wereld, Wayne Rooney, behoort tot de mogelijkheden. Andy Caroll is een hele goede tweede spits, als je met twee spitsen wilt spelen. Caroll, die onlangs naar Liverpool verkaste, is nog erg jong met zijn 21 jaar. Darren Bent en Jermain Defoe zijn goede reserves. Ook Peter Crouch kun je nog oproepen, de boomlange spits van Tottenham Hotspur.

Beste opstelling
DM: Joe Hart
VR: Jamie Carragher
VC: John Terry
VC: Rio Ferdinand
VL: Ashley Cole
MC: Frank Lampard
MC: Steven Gerrard
AML: Joe Cole
AMR: Jack Wilshere
S: Wayne Rooney
S: Andy Caroll

Spelplezier
Een game met Engeland kan je enorm veel plezier brengen. Met dit spelersmateriaal moet je hoge ogen kunnen gooien op de Europese Kampioenschappen en Wereldkampioenschappen. Je kunt je kronen tot volksheld in Engeland als dat je lukt, omdat de Engelsen tot nog toe slechts één eindtoernooi wisten te winnen. Dat moet jij makkelijk over kunnen doen, met deze spelers tot je beschikking. Als je je beseft dat je werkt met een gouden generatie, is er heel veel mogelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *